Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Serviceydelser > Databanker og formidling > Databasegruppen - Serviceydelser

DATABASEGRUPPEN - SERVICEYDELSER

Beskrivelse af Databasegruppens Serviceydelser 
Ud over at stå for udvikling og vedligeholdelse af GEUS interne databaser indgår gruppen også i en lang række projekter nationalt og internationalt. Disse projekter er naturligt centreret omkring håndteringen af geologiske data.

Databasegruppen udvikler og driver GERDA databasen, Modeldatabasen og den Hydrogeologiske rapportdatabase for grundvandskortlægningen.

Udvikler og vedligeholder den ”Fælles offentlige database for geologi grund- og drikkevand” for Danmarks Miljøportal. Dette omfatter både udviklingen af SOAP webservices til læsning og redigering af data i Jupiter databasen, udvikling og drift af den fællesoffentlige datamodel PCJupiterXL samt udstillingen af visse data som Web Map Services og Web Feature Services.

Gruppen har deltaget / deltager i længere række af EU projekter som f.eks. GeoMind, eWater, OneGeologyEurope, Inspired GEOdata Cloud Services, Inspire beskrivelsen af geologiske data, EURARE, MINERALS4EU.

Databasegruppen har medvirket i / stået for projekter omhandlende lagring / udstilling af geologiske data i Cambodia, Yemen og Thailand.

Sammenstilling og udtræk af data som f.eks. grundvandskemiske temaer til brug i grundvandskortlægningen.

 

 Relevante links

 
Databasegruppen - Serviceydelser