Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Energi > CO2 lagring > Geologisk CO2 lagring > GeoCapacity

Kortlægning af potentialet for geologisk lagring af CO2 i Europa samt implementering af kortlægningsmetodik i Asien herunder Kina.

 
Projekter med deltagelse af GEUS - Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse - Kortlægning af potentialet for geologisk lagring af CO2 i Europa samt implementering af kortlægningsmetodik i Asien herunder Kina. Projektet er finansieret af EU-6FP (EU's 6. rammeprogram for forskning og udvikling).

Projektet er finansieret af EU-6FP (EU's 6. rammeprogram for forskning og udvikling).

GeoCapacity projektet blev startet i Januar 2006 som en opfølgning på GESTCO og CASTOR projekterne.

Projektet har til formål at kortlægge CO2-kilder og mulige lagringssteder og dermed skabe grundlag for en implementering af CCS (Carbon Capture and Storage) i Europa.

Lagring af CO2 i undergrunden tager udgangspunkt i teknikker kendt fra indvinding af olie og naturgas samt fra underjordiske lagre af naturgas. I GeoCapacity undersøges muligheder for lagring i dybe saltvandsholdige lag, udtømte eller næsten udtømte olie og gas felter samt i forbindelse med kulførende lag. De indsamlede informationer om CO2-kilder og mulige underjordiske lagre anskueliggøres ved hjælp af et geografisk kortværktøj(GIS).
Projektet bygger på samarbejde mellem Vest og Øst til løsning af de globale klimaudfordringer.

Projektpartnere: De geologiske undersøgelser og lignende institutioner i 22 europæiske lande (se kortet) og Kina.

Besøg også projektets internationale hjemmeside (på engelsk): http://nts1.cgu.cz/geocapacity


geocapacity01.jpg

GeoCapacity