Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Data og kort > Datasamlinger fra Grønland > Potentialet for mineralske råstoffer i Sydgrønland

POTENTIALET FOR MINERALSKE RÅSTOFFER I SYDGRØNLAND

South Greenland satelite photo GEUS projektet 'Potentialet for mineralske råstoffer i Sydgrønland' blev udført i årene 1997-1999. Projektet havde til hovedmål at samle så megen geovidenskablig information om Sydgrønland som muligt. Herudover skulle der laves en evaluering af mineralpotentialet i Sydgrønland ved integreret brug af de indhentede geo-data, især geokemiske og geofysike data.

Dette har resulteret i to offentlige GEUS rapporter og en CD-ROM, indeholdende geodata fra hele Sydgrønland præsenteret som et ArcView projekt. Herudover er der produceret en række artikler i internationale geologiske tidsskrifter. Visse aspekter af projektet er omtalt i artiklen Mineralefterforskning i en digital verden" (fra GEUS' Årsberetning 1999).

Produkterne henvender sig til mineindustrien og efterforskningsselskaber samt geologiske institutioner og læreanstalter.

En nærmere beskrivelse af projektet, sydgrønlands geologi og publikationerne, samt hvordan de kan erhverves, findes på de engelsksprogede sider:
'Mineral resource potential of South Greenland'

Potentialet for mineralske råstoffer i Sydgrønland