Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Om GEUS > Fakta om GEUS > Evalueringer > Kernefelter i GEUS forskning 2005

Kernefelter i GEUS forskning

 
Danmarks Forskningspolitiske Råd udsendte i maj 2005 en høring om kernefelter i dansk forskning til forskningsinstitutionerne. Høingen er en del af et projekt, der har til formål at udvikle en metode til at identificere særligt løfterige forskningsområder, der bør prioriteres højt - de såkaldte kernefelter.

Danmarks Forskningspolitiske Råd udsendte i maj 2005 en høring om kernefelter i dansk forskning til forskningsinstitutionerne. Høringen er en del af et projekt, der har til formål at udvikle en metode til at identificere særligt løfterige forskningsområder, der bør prioriteres højt - de såkaldte kernefelter. Rådet ønsker med projektet at tegne et første billede af kernefelter i det danske forskningslandskab. Rådet opererer med to former for kernefelter, nemlig nuværende og spirende kernefelter. Læs mere om høringen på http://www.videnskabsministeriet.dk

Efter ønske fra Rådet har GEUS indmeldt tre nuværende kernefelter og to spirende kernefelter. Læs GEUS' høringssvar til Danmarks Forskningspolitiske Råd:

Nuværende kernefelter:

  1. Grønlands grundfjeld gennem 4 milliarder år
  2. Oliegeologi i Rigsfællesskabet
  3. Vandressourcer
Spirende kernefelter:
  1. Dannelse og udvikling af Labradorhavet, Nordatlanten og det Arktiske Ocean
  2. Geomikrobiologi
Kernefelter i GEUS forskning 2005