Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Om GEUS > Afdelinger > GEUS Nuuk

GEUS Nuuk

​Småbåde til lystfiskeri, Nuuk 2004. Fra fangersamfund til moderne videnssamfund. Jagt og fiskeri er stadig vigtigt for mange grønlændere.
​GEUS Nuuk bringer viden om Grønlands geologi tættere på det grønlandske samfund. Gennem undervisning og formidling er GEUS Nuuk med til at styrke opbygningen af viden lokalt. GEUS' arbejde i Grønland omhandler alle områder af geologisk, samfundsmæssig relevans, herunder også vandressourcer. På nuværende tidspunkt er det dog energiråstoffer, mineralske råstoffer og natur og klima, der er kontorets primære fokus.
Forekomst af olie, gas og andre energiråstoffer forudsætter at de rette geologiske miljøer og forhold er til stede. Udforskningen af Grønlands geologi med henblik på energiråstoffer er en tværfaglig disciplin.
Glaciologer og klimaforskere måler klimaparametre og afsmeltningen af indlandsisen. Gennem internationale forskningssamarbejder er forskerne med til at sætte spot på problemstillinger, som vedrører os alle.
Mineralske råstoffer dannes ved geologiske processer, og forskellige typer mineraler er knyttet til særlige geologiske miljøer. Grønlands geologi rummer flere interessante mineralforekomster.
Udforskningen af Grønland og Grønlands geologi er fuld af fascinerende fortællinger - om Jordens skabelse, om et skatkammer af mineraler, om bjerg tagende natur og foruroligende klimaforandringer.
GEUS udgiver både populærvidenskabelige tidsskrifter og bøger og erhvervsrettede publikationer. Et udsnit af forskernes videnskabelige arbejder præsenteres i GEUS' egne serier.
Analyser af mineralske råstoffers forsyninger, knaphedsproblemer og deres værdikæde fra efterforskning til fremstilling.

 

GEUS Nuuk 

c/o Grønlands Naturinstitut
Postboks 570
3900 Nuuk, Grønland
Telefon: +299 36 12 62
Mobil: +299 56 23 65
E-mail: geus@geus.gl 
 

 
 
​​​​​

​​​​​​
 

 Nyheder

 
Gr�nlandske nyheder
 

 Arrangementer/besøg

 
 
21. januar 2017 fra 18-22
Kulturnat - GEUS Nuuk er som sædvanlig med
Du finder os på Naturinstituttet, program kan ses i det husstandsomdelte katalog.
 
25. januar 2017 kl. 19:30
I samarbejde med Inutek holder seniorforsker Nynke Keulen fra GEUS foredrag om"Rubiner i Grønland" 
Sted: Grønlandsbankens Kantine.
Læs mere her:
 
16.-26. januar 2017 er seniorforsker Nynke Keulen og Presse- og Kommunikationschef Mette Buch Jensen i Nuuk
Nynke Keulen, Ph.D., seniorforsker i Afdelingen for Petrologi og Malmgeologi, GEUS Kbh. Nynke har arbejdet hos GEUS siden 2007, hvor hun primært har arbejdet med strukturgeologi, petrologi og anvendt mineralogi.
 Keulen_Nynke_ntk.jpg
 Nynke Keulen
 
Presse- og kommunikationschef Mette Buck Jensen
Mette Buch Jensen, presse- og kommunikationschef, GEUS Kbh. Mette er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2008 og fik i 2014 en Master i Cross Media Communication ved Københavns Universitet. meb@geus.dk
 
  Mette Buch Jensen 
 
17.-23. januar 2017 er Nina Skaarup i Nuuk
Nina Skaarup, geofysiker, Ph.D., Statsgeolog i Geofysisk Afdeling, GEUS Kbh. Nina har arbejdet med både forskningsprojekter og som konsulent indenfor bl.a. kortlægning af petroelumssystemer. nsk@geus.dk
skaarup.nina_nsk.jpg
Nina Skaarup 
 

 Relevante links

 
 

 Adgang til data

 
GEUS Nuuk