Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Om GEUS > Afdelinger > GEUS Nuuk

GEUS Nuuk

​Småbåde til lystfiskeri, Nuuk 2004. Fra fangersamfund til moderne videnssamfund. Jagt og fiskeri er stadig vigtigt for mange grønlændere.
​GEUS Nuuk bringer viden om Grønlands geologi tættere på det grønlandske samfund. Gennem undervisning og formidling er GEUS Nuuk med til at styrke opbygningen af viden lokalt. GEUS' arbejde i Grønland omhandler alle områder af geologisk, samfundsmæssig relevans, herunder også vandressourcer. På nuværende tidspunkt er det dog energiråstoffer, mineralske råstoffer og natur og klima, der er kontorets primære fokus.
Forekomst af olie, gas og andre energiråstoffer forudsætter at de rette geologiske miljøer og forhold er til stede. Udforskningen af Grønlands geologi med henblik på energiråstoffer er en tværfaglig disciplin.
Glaciologer og klimaforskere måler klimaparametre og afsmeltningen af indlandsisen. Gennem internationale forskningssamarbejder er forskerne med til at sætte spot på problemstillinger, som vedrører os alle.
Mineralske råstoffer dannes ved geologiske processer, og forskellige typer mineraler er knyttet til særlige geologiske miljøer. Grønlands geologi rummer flere interessante mineralforekomster.
Udforskningen af Grønland og Grønlands geologi er fuld af fascinerende fortællinger - om Jordens skabelse, om et skatkammer af mineraler, om bjerg tagende natur og foruroligende klimaforandringer.
GEUS udgiver både populærvidenskabelige tidsskrifter og bøger og erhvervsrettede publikationer. Et udsnit af forskernes videnskabelige arbejder præsenteres i GEUS' egne serier.
Analyser af mineralske råstoffers forsyninger, knaphedsproblemer og deres værdikæde fra efterforskning til fremstilling.

 

GEUS Nuuk 

c/o Grønlands Naturinstitut
Postboks 570
3900 Nuuk, Grønland
Telefon: +299 36 12 62
Mobil: +299 56 23 65
E-mail: geus@geus.gl 
 

 
 
​​​​​

​​​​​​Kulturnat_GEUS_GL.pdfKulturnat_GEUS_GL.pdf
 

 Nyheder

 
Gr�nlandske nyheder
 

 Arrangementer/besøg

 
 
Kulturnat - se svarende på vores quiz her:

 

 

 
 

 Relevante links

 
 

 Adgang til data

 
GEUS Nuuk