Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Om GEUS > Afdelinger > Geologisk Datacenter

Geologisk Datacenter

Afdelingen står for driften af GEUS' arkiver, for udvikling og drift af de centrale databaser, for udvikling af webadgang til data, samt for udvikling og anden anvendelse af GIS
Jørgen Tulstrup

Statsgeolog
Jørgen Tulstrup
e-post: jtu@geus.dk
Tlf.: 9133 3951


Sekretær, Bettina Andersen, e-post: ban@geus.dk, tlf.: 9133 3959

Samtlige medarbejdere i afdelingen

GEUS er nationalt geologisk datacenter og stiller i denne egenskab data og viden til rådighed for myndigheder, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og private m.v.". Sådan står der i loven om GEUS, og Geologisk Datacenter er etableret for at sikre dette.

Borearkivet blev oprettet i medfør af Vandforsyningsloven af 1926 med det formål at registrere og bevare oplysninger om grundvand og geologiske forhold.
Undergrundsarkivet varetager primært arkivering, kvalitetssikring og formidling af data der vedrører olie- og gas efterforskningen i Danmark og i Grønland.
Databasegruppens hovedopgaver er at sikre, at GEUS' data lagres centralt på en struktureret måde og stilles tilgængelige for GEUS' medarbejdere, samarbejdspartnere og offentligheden.
GEUS har siden 1984 brugt Geografiske Informations Systemer (GIS) til kortlægning og geografisk analyse. Disse opgaver er organiseret gennem GIS-gruppen i Geologisk Datacenter.
 

 Relevante links

 
Hjemmeside for Geologisk Datacenter